Who is The Best Dutch Football Player?


The dutch football history is famous. The list of amazing players that our country posesses is impressive. Our heroes impressed all over the world. But who was the best? That’s upp to you in this video with 16 players to choose from!

69 thoughts on “Who is The Best Dutch Football Player?

 1. So…the most decorated player of all dutchies isnt even in this list?
  Shame on you for not including Clarence Seedorf!

 2. it is difficult to pick one between Van basten and bergkamp. both have own qualities and technique . But cruyff has most influence in football.

 3. When we talk about achievment, then it's van Basten
  When we talk about the most beautiful goal, then it's van Basten as well
  When we talk about the player with the best skills then it's Robben
  When we talk about the most nfluential player, its Cruyff

  So, for me
  1: van Basten
  2: Robben
  3: Cruyff
  =======
  4: Bergkamp

  Other players in the top would be for me: van der Sar; van Breukelen; Nistelrooij; van Persie; Kuijt; Sneijder; Kluivert; Stam; Gullit, van Dijk, Koeman

 4. Gek hoe mensen Cruyff, Gullit, Van Basten en Bergkamp zeggen terwijl ze hun waarschijnlijk nooit hebben zien spelen.. (Ik ook niet)
  De generatie waar ik mee ben opgegroeid zou ik zeggen
  1: Van Persie
  2: Robben
  3: Sneijder

 5. Ik zeg heel eerlijk, als ik van Nistelrooij zo weer even zag spelen. Mis ik die gozer wel echt in het voetbal. Echt een toffe speler was dat

 6. 1: bergkamp
  2:cruijff
  3: van basten
  4: robben
  5: gullit

  Wrm deze ranking? Ik ben nooit een fan geweest van het engels voetbal mssr bergkamp heeft me ogen geopent en me veel geïnspireerd in het voetbal. Cruijff was zeker ook een van de beste alleen ik vind bergkamp zijn touch toch beter. Ik hoop dat jullie dit respecteren wrm Cruijff mijn nr1 niet is.
  Ik hoop dat we nog veel betere Nederlandse voetballers tegenkomen❤??

 7. Ik vind t mooi hoe van dijk erin staat (verdiend) als verdediger en dan alleen maar goals laten zien alsof ie een spits is

 8. It’s between van Basten, one of the best if not the best n.9 in history, and Bergkamp and his touch of magic. I can’ choose… Cruyff, it’s a little bit like Pelé. History of football, but it’s too hard to compare, cause of the evolution of football.

 9. Van de jaren 70: Johan Cruijff. De jaren 80: Marco van Basten. De jaren 90: Dennis Bergkamp. De jaren 00 en 10: Arjen Robben/Virgel van Dijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *