Cum se înlocuiește bieleta antiruliu din spate pe VW GOLF 5 (1K1) [TUTORIAL AUTODOC]


Instrumente necesare:
Perie de sârmă
Spray WD-40
Spray curățare frâne Vaselina pe bază de cupru
Cheie combinată №17
Cheie combinată №18
Capăt cheie tubulară nr.18 Bit HEX nr. H5.
Chei tubulare de impact pentru prezoanele roților №17
Cheie cu clichet
Cheie dinamometrică 1. Ridicați partea din față a vehiculului și fixați-l cu ajutorul unor suporturi. 2. Deșurubați bolțurile roților.
Folosiți o cheie tubulară de impact pentru roată #17. AUTODOC recomandă:
Pentru a evita accidentările, susțineți roata atunci când deșurubați bolțurile. 3. Curățați elementele de fixare ale bieletei antiruliu.
Folosiți o perie de sârmă. Folosiți spray WD-40. 4. Deșurubați elementul de fixare ce unește bieleta antiruliu de telescopul amortizorului. Utilizați o cheie tubulară №18.
Folosiți o cheie cu clichet. 5. Deșurubați elementul de fixare ce unește bieleta antiruliu de bara stabilizatoare. Utilizați o cheie în combinaţie fixă №18. Folosiți cheia hexagonală nr. H5. Folosiți o cheie cu clichet. 6. Îndepărtați tija de stabilizare transversală. AUTODOC recomandă:
Verificați strea manșoanelor de suport ale stabilizatorului. În caz de necesitate – înlocuiți componenta. 7. Instalați o nouă bară, strângeți elementele de fixare. 8. Strângeți elementul de fixare ce unește bieleta antiruliu de bara stabilizatoare. Utilizați o cheie în combinaţie fixă №17.
Utilizați o cheie tubulară №18. Folosiți o cheie de cuplu.
Strângeți pînă la cuplul de 60 Nm. 9. Strângeți elementul de fixare ce unește bieleta antiruliu de telescopul amortizorului. Utilizați o cheie în combinaţie fixă №17.
Utilizați o cheie tubulară №18. Folosiți o cheie de cuplu.
Strângeți pînă la cuplul de 60 Nm. 10. Tratați toate articulațiile bieletei antiruliu.
Folosiți unsoare de cupru. 11. Tratați suprafața unde discul de frână intră în contact cu janta. Folosiți unsoare de cupru. 12. Curățați suprafața discului de frână.
Folosiți un spray curățare frâne. AUTODOC recomandă:
După aplicarea spray-ului așteptați câteva minute. 13. Înșurubați bolțurile roții.
Folosiți o cheie tubulară de impact pentru roată #17. AUTODOC recomandă:
Pentru a evita rănirea, susțineți roata atunci când înșurubați bolțurile de fixare. 14. Așezați din nou vehiculul la sol și, lucrând în ordine încrucișată, strângeți șuruburile de fixare ale roții. Folosiți o cheie de cuplu.
Strângeți pînă la cuplul de 120 Nm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *