Baseball România vs SUA


Hey, Constanta! We’re waiting for you Saturday, April 15th. Bring your best! [Music] We’re having a big event; it’s going to be lots of fun. It’s about baseball, but it’s about family, it’s about fun. We’re teaming up with the Romanian Federation of Baseball and Softball, as well as the city of Constanta. And we are holding for the first time Jackie Robinson Day. It’s going to be a great game at the Portul Stadium, and we’re having USA versus Romania. So folks from our military base at MK are going to be staffing the American Team, and then folks from the Romanian Federation of Baseball and Softball will be the Romanian Team. It’s great teamwork, it’s working with lots of and meeting lots of people and it’s just a great way to spend an afternoon. [in Romanian]: We’re waiting for you at the game on Saturday! [U.S. player]: See you Saturday! [Romanian player, in Romanian]: See you Saturday!

3 thoughts on “Baseball România vs SUA

 1. Istoric
  Coloniștii englezi au adus jocul în Lumea Nouă unde a purtat mai multe denumiri printre care „town ball”, sau „Massachusetts game”. Prima mențiune a termenului baseball este din anul 1744 în Anglia, într-o descriere în care apăreau un grup de băieți ce-l jucau.
  O primă listă a regulilor oficiale de joc a fost publicată de către Alexander Cartwright în 1845, care a început să organizeze jocul pentru a deveni un sport. Aceste reguli deși au fost modernizate, sunt în principiu, aceleași și în prezent.
  Cartwright a înființat „Knickerbocker Base Ball Club of New York” în 1845, primul club exclusiv pentru baseball, iar primul joc desfășurat după noile reguli, a avut loc în Hoboken, New Jersey, anul următor, partidă în care echipa New York Nine a învins echipa celor de la Knickerbocker Club cu scorul de 23-1 în patru reprize.
   În 1869 Cincinnati Red Stockings devine prima echipă profesionistă de baseball. Au urmat la scurt timp și altele, ducând la formareaNational League (NL) în 1876. American League (AL) a luat ființă în 1900 și a început o a doua competiție Major League Baseball în 1901. În 1903 câștigătorii celor două competiții Boston Red Sox respectiv Pittsburg Pirates, s-au întâlnit să dispute un set de șapte jocuri pentru a determina un unic câștigător.
   În secolul al XX-lea, baseball-ul s-a modernizat considerabil, devenind dintr-un sport mai mult defensiv, unul din ce în ce mai ofensiv, scopul jucătorilor fiind de a lovi mingea cu cât mai multă putere.
  Deși este un sport specific american, el a devenit popular și în alte țări. Încă din anii 1920 și 1930, au apărut ligi de baseball profesioniste în foarte multe țări din Europa, Asia sau Africa.
  Federația Internațională de Baseball a luat ființă în anul 1938, și până în 2004, Federația număra nu mai puțin de 112 state membre.
  Baseball-ul și-a făcut debutul oficial la Jocurile Olimpice de vară în 1992, la Barcelona.

  REGULAMENT:Normele jocului de baseball diferă ușor de la o ligă la alta, dar, în general sunt aceleași reguli de bază. Baseball-ul este jucat între două echipe a nouă jucători fiecare pe un teren de baseball, sub autoritatea unuia sau mai multor oficiali, numiți arbitri. De obicei sunt patru arbitri la jocurile din campionatele importante nord-americane, dar pot fi și șase arbitri în funcție de ligă și de importanța jocului. Așa cum se vede în figura alăturată există patru baze. Numerotate în sens invers acelor de ceasornic, prima, a doua și a treia bază sunt perne (uneori numite saci) în formă de pătrate cu latura de 38 cm (15 in), care se află la mică înălțime deasupra solului; împreună cu a patra bază (home plate) formează un pătrat cu laturile de 27.4 m (90 picioare), numit diamant. A patra bază (home base, eng.) este o dală pentagonală de cauciuc cunoscută ca home plate. Terenul este împărțit în două mari zone: terenul interior (infield, eng.) conține cele patru baze, iar dincolo de cele două laturi adiacente ale „diamantului” se găsește terenul exterior (outfield, eng.).
  Baseball-ul se joacă de către două echipe compuse din câte nouă jucători pe un teren de baseball, de obicei sub supravegherea unuia sau mai multor oficiali numiți arbitri (umpires, eng.). În jocurile din liga principală sunt de obicei patru arbitri; până la șase (minim unul) pot oficia întâlnirile, în funcție de ligă și de importanța meciului. Există patru baze. Numerotate în sens invers acelor de ceasornic, prima, a doua și a treia bază sunt perne (uneori numite saci) în formă de pătrate cu latura de 38 cm (15 in), care se află la mică înălțime deasupra solului; împreună cu a patra bază (home plate) formează un pătrat cu laturile de 27.4 m (90 picioare), numit diamant. A patra bază (home base, eng.) este o dală pentagonală de cauciuc cunoscută ca home plate. Terenul este împărțit în două mari zone: terenul interior (infield, eng.) conține cele patru baze, iar dincolo de cele două laturi adiacente ale „diamantului” se găsește terenul exterior (outfield, eng.).

  In 1845, Alexander Cartwright, a member of New York City's Knickerbocker Club, led the codification of the so-called Knickerbocker Rules. The practice, common to bat-and-ball games of the day, of "soaking" or "plugging"—effecting a putout by hitting a runner with a thrown ball—was barred. The rules thus facilitated the use of a smaller, harder ball than had been common. Several other rules also brought the Knickerbockers' game close to the modern one, though a ball caught on the first bounce was, again, an out and only underhand pitching was allowed. While there are reports that the New York Knickerbockers played games in 1845, the contest long recognized as the first officially recorded baseball game in U.S. history took place on June 19, 1846, in Hoboken, New Jersey: the "New York Nine" defeated the Knickerbockers, 23–1, in four innings (three earlier games have recently been discovered). With the Knickerbocker code as the basis, the rules of modern baseball continued to evolve over the next half-century.

 2. Romania is a good market for Solar Photovoltaics Panels ( a local Factory ! ) !!!
  Africa is a good market for Solar Thermal Power (a Tower & Mirrors)(electricity for offices and houses) !
  Please, send this message to USA-Government.
  With respect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *